Otthon készült

Balatoni gasztrokincs lett a szepezdi bakter háza

facebook/bakterház
facebook/bakterház
Az épület jellegét és nevét megtartva beírta magát a balatoni gasztrotérképre.

Révfülöp és Zánka között félúton található a balatonszepezdi Bakterház, amely idén nyáron beírta magát a balatoni gasztrotérképre, írta a Csodálatos Balaton.

Akár egy hosszabb, vonatos utazást megszakítva, akár a Balatoni Bringakör egyik állomásaként vagy éppen gumimatracokkal felszerelkezve, a strand felé indulva veszi célba az ember az ismét élettel teli állomás épületét, igazi gasztronómiai csodavilágba csöppen.

Nem is történhetett volna jobb dolog a szepezdi vasútállomással, minthogy – az épület jellegét és nevét megtartva – minőségi és otthonos reggeliző nyílt benne.

facebook/bakterház

Mécs Márta tulajdonos 2016 óta arról álmodott, hogy az egykori bakter házában reggelizőt nyit. A bakterház rossz állapotban lévő épületét évekig próbálta kibérelni, majd végül pályázat útján sikerült elnyernie a lehetőséget, 2024 tavaszán pedig megnyitotta a vendéglátó egységet.

Ezután kezdődött az épület teljes körű felújítása. Szakmai vezetőnek egy vérbeli vendéglátóst, Schindele Botondot kérte fel. Botond hozta a gasztronómiai koncepciót, Márta pedig jó ízléssel álmodta újjá az épület belső tereit.

facebook/bakterház

Az 1903-ban épült állomás történetét 1970-ig követik a belső tér falán megtalálható fekete-fehér fényképek, a téli fakutyázástól a régi nyarakat idéző pillanatokig.

A belső tér kellemes a Balaton színét idéző faburkolattal, közben néhány régi bútor és egy kis kályha is helyet kapott, jelezve, ide ősszel és télen is jó  bekuckózni.

facebook/bakterház

Egyszerű, visszafogott, de barátságos és hangulatos reggeliző született, melyben kis delikát bolt is várja a vendégeket a környékbeli termelők áruival.

Kapcsolódó
Balatoni nyelves 2023-ban az év strandétele
Az idei versenyre kilenc vendéglátóhely összesen tizennégy étellel nevezett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik