A gasztronómia szerelmeseinek kihagyhatatlan Marokkó, hiszen a kulináris turizmus élvonalába tartozik. Egy gasztronómiai oldal, a WorldSIM Travel Blog ranglistája szerint az ország gasztronómia gazdagsága miatt – Lengyelország után – Marokkó a második helyre került, jócskán megelőzve Olaszországot és Franciaországot.
Bár Marokkóra is igaz, hogy minden régióra egyedi ízvilág is jellemző, általánosságban elmondható, hogy igazi fúziós konyha: a berber, az arab-andalúz és a zsidó kulináris hagyományokból ötvöződik. A marokkói ételekre markáns ízek és illatok jellemzőek, gazdagon használják a fahéjat, koriandert, sáfrányt és köményt.
Gyakran kínálnak előételeket, leginkább nyers vagy főtt zöldségeket és salátákat, valamint hússal vagy hallal töltött leveles tésztát, a főételek pedig jellegzetesen egzotikusak.
Képgalériánkban kóstoljunk bele Marokkó ízeibe! Íme, 5+1 tippünk, ami kihagyhatatlan a királyságban tett utazás során.





Természetesen nem kell Marokkóba utazni finom ételekért. Elég, ha itthon elfogyasztunk egy halászlét, eszünk utána egy laktató sztrapacskát, desszertnek pedig egy szelet almás sütit.