Otthon készült

Markáns ízek és illatok: ez Marokkó gasztronómiája

freepik
freepik
5+1 fogás, amit mindenképp meg kell kóstolni Marokkóban.

A gasztronómia szerelmeseinek kihagyhatatlan Marokkó, hiszen a kulináris turizmus élvonalába tartozik. Egy gasztronómiai oldal, a WorldSIM Travel Blog ranglistája szerint az ország gasztronómia gazdagsága miatt – Lengyelország után – Marokkó a második helyre került, jócskán megelőzve Olaszországot és Franciaországot.

Néhány éve a La Razon spanyol lap a királyság kifinomult konyháját a legjobb gasztronómiai célpontként minősítette.

Bár Marokkóra is igaz, hogy minden régióra egyedi ízvilág is jellemző, általánosságban elmondható, hogy igazi fúziós konyha: a berber, az arab-andalúz és a zsidó kulináris hagyományokból ötvöződik. A marokkói ételekre markáns ízek és illatok jellemzőek, gazdagon használják a fahéjat, koriandert, sáfrányt és köményt.

Gyakran kínálnak előételeket, leginkább nyers vagy főtt zöldségeket és salátákat, valamint hússal vagy hallal töltött leveles tésztát, a főételek pedig jellegzetesen egzotikusak.

Képgalériánkban kóstoljunk bele Marokkó ízeibe! Íme, 5+1 tippünk, ami kihagyhatatlan a királyságban tett utazás során.

6 fotó

Természetesen nem kell Marokkóba utazni finom ételekért. Elég, ha itthon elfogyasztunk egy halászlét, eszünk utána egy laktató sztrapacskát, desszertnek pedig egy szelet almás sütit.

Kapcsolódó
Gasztroséta a nagyvilágban, amiből kiderül az is, miért lett a rántott csirke vasárnapi ebéd
Érdekességek, hagyományok, jellegzetes ízek a nagyvilágból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik