Virágzó vidékünk

Pezsgőfürdős jurták a ruzsai luxuskempingben

Sok külföldi kíváncsi a hagyományos magyar vidék hangulatára.

A vendégeknek a táborozás élményét, egyidejűleg magas színvonalú kiszolgálást  kínáló, luxus jurtákból álló kemping kényezteti látogatóit a Csongrád megyei Ruzsán.

A Homoki Lodge elnevezésű szálláshelyet létrehozó osztrák vállalkozó, Oliver Christen az MTI-nek elmondta:

a 24-31 négyzetméteres jurták légkondicionáltak, tusolóval vagy pezsgőfürdős káddal, minibárral felszereltek.

A vendéglátóhely az angol glamorous és a camping szavak összevonásával létrehozott glamping szóval jelölt filozófiát követi, amely a szállás nyújtotta kényelemre és élményre helyezi a hangsúlyt. A vendégek pihenését egy egykori tanya épületeinek felújításával és bővítésével kialakított birtokon étterem, úszómedence, szauna, masszázs szolgálja. A látogatóknak rendszeresen lovastúrákat szerveznek.

Ruzsa, 2015. június 30. A Homoki Lodge kemping társalgója Ruzsán 2015. június 30-án. A Csongrád megyei községben az osztrák Birgit és Oliver Christen luxusjurtákból álló kempinget nyitott. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: MTI

Az építészmérnök végzettségű férfi elmondta, az első tanyát 1996-ban vásárolta meg, és 2002 óta foglalkoznak feleségével idegenforgalommal Magyarországon. A vendégeik többsége angolszász nyelvterületről – Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, illetve Dél-Amerikából – érkezik, de az utóbbi időben egyre több a német, osztrák és svájci látogató.

Sokan második vagy harmadik generációs magyarok,

akik szeretnék megmutatni gyermekeiknek a hagyományos magyar vidék hangulatát, közben azonban nem kívánnak lemondani a kényelemről sem, ez adta az ötletet a szálláshely bővítéséhez.

Ruzsa, 2015. június 30. Egy luxusjurta belseje a Homoki Lodge kempingben Ruzsán 2015. június 30-án. A Csongrád megyei községben az osztrák Birgit és Oliver Christen luxusjurtákból álló kempinget nyitott. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: MTI

A legtöbben külföldi utazási irodákon keresztül érkeznek, vagy a világhálón bukkannak rá a szezonban 8-10 alkalmazottnak munkát adó Homoki Lodge szolgáltatásaira, ahová hetente három-öt család érkezik. Éves átlagban 40 százalék körüli a szálláshely töltöttsége.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik