Virágzó vidékünk

Brazília, Kína és Budapest az Utazás 2016 kiállítás díszvendége

Idén március 3. és 6. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét.

A 39. Utazás kiállításon a látogatók 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Több lesz a kiállító

A rendezvény a régió meghatározó eseménye, ahol 30 százalékkal több kiállító lesz jelen idén a tavalyihoz képest. A kiállítás szakmai jellegét is erősíti, hogy két szakmai napot rendeznek az eddigi egy helyett. A kiállítás szakmai díszvendége Kína, belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége pedig Brazília.

Utazás 2015 kiállítás - Fotó: MTI - Marjai János
Utazás 2015 kiállítás – Fotó: MTI – Marjai János

Főszerepben a gasztroturizmus

A rendezvény legnagyobb kiállítójaként az Magyar Turizmus Zrt. 171 társkiállítóval várja a látogatókat, és a szervezet meghívására 15 együttműködő kelet-közép-európai ország lesz jelen nemzeti standdal a kiállításon. Idén a gasztroturizmus is főszerepet játszik a Gasztroélmények évében, a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat.

A főváros az Utazás kiállítás belföldi díszvendégeként mutatja be a szórakozási, kulturális lehetőségeket, családi, városnéző és gasztronómiai programokat.

Utazás 2014 kiállítás - Fotó: MTI - Kovács Attila
Utazás 2014 kiállítás – Fotó: MTI – Kovács Attila

A  Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új, belföldi Budapest kártyája a kiállításon debütál, s az kedvezményes áron 48 órán át számos szolgáltatás igénybevételére jogosít. A mintegy 300 négyzetméteres Budapest stand négy élményszigetre osztva mutatja be a főváros vonzerőit, a kultúra szigetén többek között a négy évszakos fesztiválok mutatkoznak majd be.

Az Utazás kiállítással egy időben a társkiállítások – Afrikaexpo, Bringaexpo – is egy belépőjeggyel látogathatók – írta az MTI.

Olvasói sztorik