Virágzó vidékünk

Menetlevéllel sétálhatnak a résztvevők a Vidékjáró Családi Fesztiválon

A hét végén beköszön a vidék a Városligetbe.

A Vidékjáró Kft., több alapítvánnyal, civil szervezettel, alkotó közösséggel összefogva egyedülálló rendezvényt szervez a városligeti Napozóréten.

Egyedülálló, ugyanis ezen a hétvégén, a „Le a cipővel” Vidékjáró Családi Fesztivál keretében egy helyszínen, egy időben mutatkoznak be az ország legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei a nagyközönség számára. Mindezt különleges, családi programokkal fűszerezve.

Április 15-17. között „Le a cipővel” Vidékjáró Családi Fesztivál elnevezésű rendezvény elsődleges célja, hogy új kikapcsolódási, pihenési lehetőségekkel ismertessen meg kicsiket és nagyokat, hogy közben interaktív módon maguk is bekapcsolódhatnak a kiállításokba, előadásokba, szakmai programokba. A rendezvény során osztálykirándulások, nyári táborok, családi kirándulások helyszínei mutatkoznak be.  Az érdeklődők élményközpontok, kalandparkok, erdei iskolák, látogatóközpontok, élményfarmok,  gyermekbarát szálláshelyek, szállodák, fürdők ajánlataival ismerkedhetnek meg.

vidékjáró2 Ám nem csupán kiállításszerűen jelennek meg az ajánlatok, a rendezvény idejére ugyanis igazi gyerekparadicsommá alakul át a városligeti Napozórét. Családbarát programok, kézműves foglalkozások, tematikus udvarok, hangszerbemutató, népzenei koncertek, táncház és nem utolsósorban számtalan mozgásforma várja majd a kisebbeket és nagyobbakat. A legkülönfélébb nyári tábori ajánlatok mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre, a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra, amelynek keretében érdekes kiállítások, előadások, interaktív szakmai programok is látogathatóak lesznek. A fesztivál forgatagában menetlevéllel  kalauzolják körbe a családokat a különböző látnivalókon.

Pénteken szakmai nappal indul a fesztivál, szombaton és vasárnap a családbarát programoké a főszerep. A tematikus – öko-, egészséges életmód, sport és zöld – udvarokban egész nap különféle gyermekfoglalkozásokat, változatos programokat kínálnak majd a kicsiknek, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt.

Fotó: Facebook/Herczku Ágnes
Fotó: Facebook/Herczku Ágnes

A színpadon népzenei, világ- és komolyzenei koncertek, bemutatók követik majd egymást. A hétvége során folyamatosan különleges programokat láthat a nagyérdemű: barkósági divatbemutató, gyermek színházi előadás, majd fiatal tehetségek, zeneiskolai növendékek különleges bemutatkozója váltja egymást. Egyebek mellett nagyszámú hárfás növendék, illetve ütősegyüttes lép majd fel, amelyet 30 dobos látványos előadása, gitárosok kamaraegyüttese, fúvósok műsora egészít ki. Az esti koncertek fellépői – Herczku Ágnes és Bandája, Bognár Szilvia és az Etnoé – jól ismert nevek a népzenei,  világzenei műfaj rajongói előtt.

Vasárnap színes néptáncbemutatóval és táncházzal zárul a fesztivál.

Címfotó: Facebook/Városliget

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik