Virágzó vidékünk

Kedden nyit az idei első szedd magad sárgabarack föld

A hét folyamán várhatóan sorra nyitnak ki a saját kezű szüretelést kínáló gyümölcsösök.

Elkezdődött a barackszezon. Az áprilisi fagy ugyan néhány helyen megtizedelte a termést, összességében bőségesen van belőle.

A szedd magad sárgabarackföldek listája az interneten több helyen megtalálható. A kornyezettudatoselet.hu és a szeddlemagad.hu oldalakon folyamatosan frissítik az adatbázist, sőt a Facebookon található egy Szedd magad oldal, ahol privát vélemények és javaslatok is olvashatók.

barack3

A legfrissebb adatok szerint Székesfehérvár-Csalán, a 811-es számú főközlekedési út mellett, a Kégl-kastélyhoz közeli Barackvirág Farmon július 5-én, kedden 7 órakor kezdődik a szedd magad sárgabarack akció.

A farm tájékoztatása szerint a gyümölcs szedhető étkezésre, lekvárnak, befőzni, pálinkának – utóbbinak való cefrét 100 kg felett lehet szedni. Megrendelésre vállalják a cefre szedését és magozását is.

barack2

Az étkezési, befőznivaló, lekvárnak való sárgabarackot 300 Ft/kg áron értékesítik. A pálinkának való cefre szedd magad ára 200 Ft/kg, leszedve 220 Ft/kg, a magozás 20 Ft/kg.

Tanács a szedésre készülőknek

Mielőtt útnak indul, célszerű érdeklődni telefonon, hogy van-e érett gyümölcs az adott kertben, illetve nyitva vannak-e az a kiválasztott napon. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet néhány napra.

Olvasói sztorik