Virágzó vidékünk

Idén is virágos lesz Magyarország

Az európai versenyen 2017-ben Kaposvár és Tihany képviseli hazánkat.

Május 15-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 24. Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amelynek fődíja Magyarország képviselete a 2018-es Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe) – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Tihany – Fotó: Wikimedia Commons

Magyarország legnagyobb környezetszépítő versenyében 1994 óta több száz település vett részt, és évente közel 3 millió embert mozgat meg.

A verseny népszerűsítésére elindultak a közösségi médiaplatformok (facebook.com/viragosmagyarorszag, instagram.com/viragosmagyarorszag), illetve a megszokott díjak mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség egy új különdíjat is alapított. A legvirágosabb úti cél díjat az a település kapja, amelyikre a verseny Facebook-oldalán a legtöbben voksolnak.

Fotó: Facebook/Őrségi Népi Műemlékegyüttes, Szalafő

Az idei verseny csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évéhez, ezért az értékelésnél a legfontosabb szempont a fenntarthatóság lesz. A szakmai zsűri többek között a település gondozottsága, virágos összképe, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programja, illetve a helyi közösség mozgósításának sikere alapján értékel majd.

Fotó: rozsaunnep.hu

A 12 európai országot átfogó Entente Florale Europe versenyen a magyar települések eddig 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak. Az európai versenyen az idén Kaposvár (város kategória) és Tihany (falu kategória) képviseli Magyarországot – írta az MTI.

Kiemelt kép: gedeontanya.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik