A repce akár 3-4 hétig is virágzik, és éppen a gyümölcsfák és az akác közötti időszakot fedi le a méhészetek életében. Értékes virágport nyújt a méheknek.
![Virágzik a repce, az élet méze 1](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2017/04/repce1.jpg)
A hazai repceföldeken a napokban kezdődött a növény virágzása. Az MTI fotóriportere Cegléd határában készített gyönyörű felvételeket, melyeken jól látszik a szorgoskodó méh, a táplálékát kereső pillangó és a repceföldre tévedt őz is.
![Virágzik a repce, az élet méze 2](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2017/04/repce3.jpg)
Méz is készül belőle
Alapvetően az olajáért vetik, de az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a méhek által „készített” repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető. A repceméz színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed.
![Virágzik a repce, az élet méze 3](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2017/04/repce2.jpg)
![Virágzik a repce, az élet méze 4](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2017/04/repce5.jpg)
Arról, hogy miért fogyasszuk sokat belőle, IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.
Kiemelt kép: MTI – Bugány János