Péntektől vasárnapig harmadik alkalommal rendezik meg Kecskemét főterén a Tojás Fesztivált, azaz az Országos Tojás Sokadalmat.
A június 9-11. közötti Tojás Sokadalom leglátványosabb programjára pénteken, a nyitónapon került sor. A vendégsereg megismerhette és megkóstolhatta Kodály Zoltán kedvenc tojásos ételét, a lecsós tojáspörköltet, melyet a Szabadtűz Lovagrend hat szakácsa egy 2 méter átmérőjű óriás serpenyőben készített el.
Ez mennyiség volt!
Az 1000 liternyi étel mintegy 2500 tojásból, 25 kilogramm vöröshagymából, 80 kilogramm lecsóalapból, 20 kilogramm kockázott császárszalonnából, őrölt pirospaprikából,mintegy 8 kilogramm zsír felhasználásával készült.
A fesztivál célja a tojás – mint étkezési termék népszerűsítése –, de emellett bemutatják a gyógyászatban, a művészetben, a hagyományokban és a kozmetikában betöltött szerepét, lehetőségeit is.