Virágzó vidékünk

Európa legszebb virágos faluja lehet Tihany

A nemzetközi zsűri négy órán át csodálta a települést.

A 12 európai országot átfogó Entente Florale Europe versenyen 2017-ben a Virágos Magyarországért verseny két győztese, Kaposvár (város kategória) és Tihany (falu kategória) képviseli hazánkat.

Idén is virágos lesz Magyarország
Az európai versenyen 2017-ben Kaposvár és Tihany képviseli hazánkat.

A települések bírálata nagyon szigorú szabályok szerint történik. A kilenc tagú nemzetközi zsűri a napokban járt Tihanyban, ahol a helyieknek pontosan négy órájuk volt, hogy bemutassák a falu értékeit. A négy óra elteltével a zsűri akkor sem mehetett volna tovább, ha még nem végzett a tervezett programmal – írta a veol.hu.

– Nagyon érdeklődőek, sokat kérdeznek. Szerintem ez azt jelenti, hogy tetszik nekik, amit látnak, de az eredmény csak szeptemberben derül majd ki – mondta a lapnak Tósoki Imre polgármester.

Tihany – Fotó: Wikimedia Commons

Tihanyban január óta készültek a zsűrizés napjára. Megmozdult az egész falu, a helyi önkormányzat mellett bekapcsolódott a munkába a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a TDM-szervezet, a falugondnokság és több civil szervezet is.

Páratlanul szép helyek Tihanyban, amiket neked is látnod kell
A levendulavirágzás is óriási élmény, de más káprázat is vár Tihanyban.

A verseny végén a települések arany, ezüst vagy bronz minősítést kapnak, és többféle különdíjat is kiosztanak. A díjátadó szeptemberben Szlovéniában lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik