Virágzó vidékünk

Közönségszavazatokkal választották meg Magyarország legvirágosabb úti céljait

Négy kategóriában hirdettek eredményt.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő mozgalom és verseny az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) hazai képviselője, melyen évente mintegy 300 település vesz részt. A megmérettetésen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket helyi versenyek kiírásával, magyar virágfajták alkalmazásával, és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

Európa legszebb virágos faluja lehet Tihany
A nemzetközi zsűri négy órán át csodálta a települést.

A versenybe nevezett településeket szakmai zsűri keresi fel, és tapasztalataik birtokában ítélik oda az egyes kategóriák díjait. A legszebb magyar falu és a legszebb város vehet részt az európai versenyben.

Az ősszel esedékes eredményhirdetés előtt a Virágos Magyarországért szervezői a Facebookon „Legvirágosabb úti cél” elnevezéssel a nagyközönség számára is megadták a zsűrizés lehetőségét. A településekről beküldött fotókra négy – a lakosság számától függő – kategóriában lehetett szavazni, és a legtöbb voksot kapott település nyerte el kategóriájában a „Legvirágosabb út cél” közönségdíjat.

Íme a kategóriák győztesei a közönség szavazatai alapján

2 ezer fő alatti települések: Zsebeháza

2 ezer fő feletti települések: Csemő

50 ezer fő alatti települések: Biatorbágy

50 ezer fő feletti települések: Szolnok

Fotók: Facebook/Virágos Magyarország

Olvasói sztorik