Virágzó vidékünk

Mézeskalácsból épül a geresdlaki csodafalu

Idén három finn asszony is besegített.

Geresdlakon immár tizedik alkalommal készítik el mézeskalácsból a falu kicsinyített mását. A mézeskalács-falu kiállításon az érdeklődők ezúttal is a három településrész – Püspöklak, Geresd, Kisgeresd – pontos mását láthatják majd.

A kezdetekben csak egy-két házat formáztak meg mézeskalácsból, majd pár évvel ezelőtt az egész falut felépítették kicsiben.A párját ritkító tárlaton a kevesebb, mint nyolcszáz lelket számláló kis falu minden utcája és háza is szerepel. Az alkotások része már évek óta a templom, a focipálya, az iskola és az óvoda is. Mára igazi turistalátványosság lett a minifalu, a karácsonyi ünnepkör idején több ezren emiatt keresik fel a települést.

Falubeliek és közmunkások segítségével kisütöttük a mézeskalácsokat, idén három finn asszony is besegített – mondta a bama.hu érdeklődésére az ötletgazda, Kett Tímea.

A mézeskalács-falut Polgár Zsuzsanna pécsi mézeskalácsos segítségével díszítik és rakják össze. Az ünnepélyes megnyitóra december harmadikán kerül sor a régi iskolában.

Fotók: Facebook/Geresdlak Község Önkormányzata

Olvasói sztorik