A minőség számít, nem a profit
Mózsa Ferenc, a kávézóalapítója elmondása szerint A Paksi Kávénak egy év alatt sikerült új irányt mutatnia a kávék terén a környékbelieknek. Olyan kávékultúrát szeretnének meghonosítani, ami nem jellemző az országban.
Nagyon jó közösségformáló ereje lett a kávézónak, ahol baráti hangban tudunk beszélni a vendégekkel, gyakran be is kapcsolódnak a kávéitalok készítésébe. Ingyenes worksopohokat szervezünk, ahol bevezetjük az érdeklődőket a kávézás rejtelmeibe
– mesélte Mózsa Ferenc.
Miért ők a legjobbak?
A kávék és kávépörkölők versenyében Hegedüs László barista Capricornio brazil kávéja és Umami Coffe Roastery kávépörkölője képviselte a tavaly augusztusban megnyílt kávézót. A náluk kapható kávé prémium nyersanyagból készül, világos pörkölésű, ami a brazil kávék esetében nem jellemző.
Sikerült egy nagyon jó ízvilágú, jó minőségű kávét megalkotnunk, amely közepén az alma és a körte ízjegyeit hordozza magában, a lecsengése pedig nugátos, csokoládés
– mondta Hegedüs László, aki a baristák között is bekerült a legjobb tízbe.
Mint elmondta, februárban csatlakozott A Paksi Kávé csapatához, és azóta azon dolgozik, hogy megismertesse az emberekkel a kávét mint gyümölcsöt, és erre láthatóan van is igény.Elkötelezett és kitartó munkájuk eredménye, hogy mára a kávézók keresik meg őket, hogy szeretnék árulni a termékeiket, és nincs szükség erőltetett marketingre a fejlődéshez. Mint mondta, külön öröm, hogy a versenyben a fogyasztók döntöttek, mert nem szakmának akarnak megfelelni.
A tulajdonosok bíztak bennem, szabad kezet kaptam, aminek nagyon örülök, és meg is lett az eredménye. De itt nincs vége, megyünk tovább, A Paksi Kávénak országos hírűnek kell lennie
– mondta Hegedüs László barista.
A barista a magyarok kávézási szokásaival kapcsolatban arról beszélt, hogy a nők jellemzően a tejes italokat fogyasztják, míg a férfiak a karakteresebb kávékat isszák előszeretettel.
Speiser Gábor, a kávézó társtulajdonosa azt emelte ki, hogy sikereiknek a kemény munka a titka. Tudatosan építkeznek, és brandet szeretnének kialakítani.
Nem vagyunk megalkuvók, a baristánk választja ki, hogy milyen kávé kerüljön a vendégek asztalára. Nálunk prémium kategóriás termékeket kóstolhatnak a kávét kedvelő emberek, és bár minden cégnek az alapja, hogy profitot kell termelni, ehhez előbb minőséget kell produkálni
– magyarázta Speiser Gábor, sikeres startupper.