Virágzó vidékünk

Keresik a legszebb karácsonyi díszben pompázó könyvtárat

Immár harmadik alkalommal indított dekorációs versenyt Telegdi Ágnes.

Közelednek az ünnepek, és rövidesen beköszönt a téli szünet is. Most kellenek igazán a színvonalas, tartalmas programok, hogy gyermekeink, unokáin vagy mi magunk is feledhetetlenné varázsoljuk az ünnepeket és a téli szünetet. Minden városban, kicsi vagy nagyobb községben van egy hely, ahová, ha betérünk a hétköznapi rohanást, kapkodást elfelejthetjük. Ahogy kinyitjuk az ajtót béke, csend, nyugalom vesz körül. Még le sem vesszük a kabátunkat, máris megcsap minket a könyvek, folyóiratok illata, és már szinte a bejáratnál ránk mosolyog egy kedves, segítőkész arc, aki segít eligazodni a könyvek birodalmában. Igen, a könyvtárakról van szó. Itt a téli szünetben is izgalmas olvasmányokkal, varázslatos programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A könyvtáraknak hirdetett immár harmadik alkalommal dekorációs versenyt Telegdi Ágnes, író. Őt kérdeztük az indíttatásról és az előző megmérettetés eredményeiről.

– Nekem a könyvtár a második otthonom, és azon dolgozom, hogy minél többen így érezzenek. Az elmúlt években több, mint 400 könyvtárban jártam író – olvasó találkozón. Olyan élmény ez, ami egész életre szól, és szeretném, ha mindezt mások is magukénak éreznék.

Ez volt az indíttatás

– Szeressünk olvasni, kedveljük meg újra az olvasás élményét, amiben a legnagyobb segítség a kedvesen hívogató könyvtár lehet. Ezért hirdettem meg karácsonykor ismét a könyvtárak dekorációs versenyét. Eddig 65 könyvtár jelentkezett a versenyre, hogy megmutassa nekünk, milyen pompázatos díszítéssel várják az olvasókat az év egyik legszebb időszakában.

Szeretném, ha minél többen láthatnák, mennyi munka rejtőzik a mögött, hogy élmény legyen bemenni az olvasás pagodájába.

Ági így folytatja:

– Azon dolgozom, hogy mindenki lássa, hogy mennyi szeretettel, odafigyeléssel és nem utolsó sorban munkával várják könyvtáros barátaim az ünnepeket. És ezzel együtt természetesen minket, olvasókat.. Ahhoz, hogy mi békésen olvasgassunk, könyveket válogassunk vagy az olvasótermi köteteket lapozgassuk, nekik nagyon sokat kell tenniük, sokszor erejükön felül. Rengeteget dolgoznak, hogy mi egy békés, rendezett könyvtárba léphessünk be.

Segítsetek kiválasztani, mely könyvtárak díszei tetszenek a legjobban

Ez a verseny arra is remek lehetőség, hogy ne csak a szépen feldíszített könyvtárakat, hanem magát az olvasást is népszerűsítsük. Mert talán ez a legfontosabb szempont. A könyvtárak pedig így „megmozgathatják” olvasóikat, népszerűsíthetik saját, rendkívül fontos munkájukat.

Az első három helyezett győztes, nagy értékű dekorációs csomagot nyer, és azt a lehetőséget, hogy bemutatkozhatnak oldalunkon. A verseny izgalmas, rengeteg olvasóbarát fejezi ki tetszését látva a szebbnél szebb könyvtárakat látva rengeteg olvasóbarát fejezi ki tetszését.

Érdemes megnézni a kultúra fellegvárait, és megtisztelő, ha szavaztok is a számotokra leginkább tetsző könyvtárra. A szavazás december 23-ig tart.

Ahol olvasni élmény! Megmutatják legszebb dekorációjukat a hazai könyvtárak
Könyvtárak, ahová érdemes betérni, ma, holnap, és azután.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik