Virágzó vidékünk

Hiúz bukkant fel a nógrádi erdőkben

Éjszaka és nappal is rögzítette mozgását a kihelyezett kamera.

A Zempléni-hegységben, az Aggteleki-karszton és a Bükkben az elmúlt években több alkalommal mutatkoztak már hiúzok, Nógrád megye területén azonban az utóbbi tíz évben rendszertelenek a vadállatok felbukkanásai.

A nool.hu arról írt, hogy az utóbbi egy hónapban két alkalommal is hiúzt fotózott le egy vadásztársaság által kihelyezett webkamera. Ami különös, hogy az elsősorban éjjel mutatkozó állatot ezúttal nappal kapták lencsevégre.

A multkor megosztottam egy képet egy hiúzról ami a Nógrádi erdőkben kóborolva belesétált a kamerába éjjel. Nos most nappal sétált bele..Köszönöm a képet..

Közzétette: Vadászok Baráti Közössége – 2018. február 15.

A portál megkereste Harmos Krisztiánt, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrád-Ipoly Tájegységének munkatársát, aki elmondta:

Még nem tudjuk pontosan, hány példány tartózkodik Nógrád megyében. Egy biztos: a napvilágott látott képek valódiak, ugyanis a kamerát vadászok helyezték el az erdő egyik pontján. A felvételeken a hiúzt megpillantva azonnal értesítették a Bükki Nemzeti Park kollégáit, akik a helyszínen ráleltek az állat nyomaira.

A hiúz megjelenése nem meglepő, mert Szlovákiában sok él belőlük. Kóborló példányok rendszeresen érkeznek Magyarországra, Észak-Magyarország egyes részein meg is telepedtek.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó:

EZ IS ÉRDEKELHET:

Medvék elől menekültek a turisták Nógrádban
Két fenevad késztette futásra a házaspárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik