Virágzó vidékünk

Farkasokat rögzített a kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Parkban

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 04. 12. 18:08

Korábban a témában:

Az Aggteleki Nemzeti Park nem csupán természeti képződményeivel és növényritkaságaival büszkélkedhet: mind az Aggteleki-karszt, mind pedig a Zempléni Tájegység erdeiben rendszeresen megfordulnak különböző nagyragadozók, olvasható a nemzeti park honlapján.

Mint írják, míg a barna medve egyelőre csak időszakos látogató, a szürkefarkas, a vörös róka, a szirti sas vagy az eurázsiai hiúz már jó ideje állandó otthonra leltek a területen. 

Az állatokról a nemzeti park egyik munkatársa, Szabó Ádám készített több felvételt is kihelyezett kameracsapdáival, amit most meg is osztott a nagyközönséggel.

A cikkben megjegyzik, a vadkamerák telepítése rendkívül fontos, hiszen alkalmazásuk nemcsak a szakemberek kutatásait segítik, de így könnyebbé válik az olyan háborítatlan övezetek kialakítása is, melyeken belül biztonságos menedékre lelhetnek a nagyragadozók.

Farkasok a Zemplénben

Farkasok maradékán osztozik egy szirti sas és egy róka

Lopakodó hiúz az Aggteleki Nemzeti Parkban

Magyar fotós jár egy fehér őzbak nyomában Németországban
Postásként dolgozik a természet és az őzek szerelmese.
vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2019. február 21.
Az elsõ nyaralóhajó az Utazás 2019 kiállításon, a Hungexpón 2019. február 21-én. A Nicols Estivale Octo típusú nyaralóhajó 8-10 személy szállítására és egyben szállására alkalmas. A gyártó idén még további 9, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felsõ-Tisza vidékére, ami várhatóan felpezsdíti a régió idegenforgalmát.
MTI/Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.