Virágzó vidékünk

Erdő öleli körbe a kastéllyá alakított egykori laktanyát

Sok helyen tájékozódtak, de ez a táj ejtette rabul a házaspárt.

Mesés tájon mesés kastély bújik meg az erdő ölelésében a Ceredhez tartozó Alsópusztán. A Nógrád megyei település környéke eleddig a néhány kilométerre fekvő Zabarról volt ismert, ahol olykor nyáron is fagypontig hűlt a levegő, Cereden is volt miről beszélni, most azonban vetélytárs jelentkezett: az alsópusztai Forest Castle, azaz Erdei Kastély.

Fotó: zoover.hu

A nool.hu “fedezte fel” a párját ritkító helyet, ahol valaha laktanya működött. A portál munkatársai a helyszínen találkoztak a Hollandiában élő, orosz származású tulajdonossal, Larissa Borissenkoval, aki elmondta:

Rengeteg helyet meglátogattunk csakis azért, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb otthont. Például voltunk Franciaországban, Németországban, de még a távoli Karib-térségen is. Aztán hat évvel ezelőtt a férjem, az anyukám és jómagam rátaláltunk a magyarországi laktanyáról szóló hirdetésre. Egyből éreztük, hogy ez lesz az igazi.

A hölgy és építész férje luxushotellé szerették volna átalakítani az épületet, kizárólag holland vendégeknek. Üzemeltetni azonban nem tudnák, mert a külföldi székhelyű, gyermekgondozással foglalkozó cégük fenntartása napi teendőt kíván.

Fotó: zoover.hu

A házaspár imádja a környéket, de még nem tudják, hogy folytatják-e a hotel felújítási munkálatait, vagy kizárólag a hollandiai cégüket irányítják. Egy biztos: kinti lakásuk mellett az alsópusztai házat tekintik otthonuknak.

További fotók

IDE KATTINTVA

találhatók.

Kiemelt kép: zoover.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik