Virágzó vidékünk

12 ezer tő írisz virágzik a kiskunmajsai Jonathermál kertjében

Nem véletlen, hogy az írisz a szivárvány görög nevéről kapta a tudományos nevét: a virágok tavasszal 400 színárnyalatban tekinthetők meg Kiskunmajsán, ahonnan egy jóízű sétát követően a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőbe is betérhetnek a látogatók.

Csodájára jár az ország a Jonathermál Íriszkertjének Kiskunmajsán

A Lópofa Csárda mellett található egyedülálló komplexumban közel 12 ezer tő írisz festi színesre a környezetet egészen május végéig.

A nősziromként is ismert virág nevét a szivárvány görög istennőjéről, Íriszről kapta, ami kifejezően jelzi, milyen sokféle színárnyalatban fordul elő a világon ez a látványos növény. A hagyományos kék, fehér és sárga színű mellett ma már több mint 40 000 színváltozata létezik és folyamatosan újabb és újabb szín- és formaváltozatokkal jelenik meg.

A kiskunmajsai kertben a virágnak közel 400 színárnyalata tekinthető meg.

A színpompás virágokat 2008 szeptemberében telepítették a szamárfarm területére, ahonnan azóta elköltöztették őket. A kezdetben 400 tőnyi állomány mostanra 10 ezernél is nagyobbra duzzadt, és kinőtte korábbi élőhelyét. Ezért 2012-ben a Lópofa Csárda és a Mustang Ranch Panzió közötti tágas területre telepítették át a virágokat, a levendula és a homoktövis kert mellé.

Miután a látogatók beteltek a három kert látvány- és illatvilágával, fáradalmaikat a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőben pihenhetik ki.

Egész évben folyamatosan működő háromgenerációs fürdő

Ez az a hely, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportolási lehetőségekkel is ellátott környezetben, a kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben.

A vendégeket gyógy- frissítő- és aromamasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, csoportos víz alatti gyógytorna, a fürdő csarnokában szauna-sziget, gőzkabin és mártózó medence várja. Minden medence- és csúszdaszolgáltatás, szauna, sókamra és jakuzzi egy fürdőbelépővel vehető igénybe, egész évben, 9-19 óráig nappali nyitva tartás mellett és 20-24 óráig az éjszakai.

A létesítmény autóval, busszal jól megközelíthető az M5-ös autópályáról Szeged felől a kisteleki- Budapest felől pedig a kiskunfélegyházi lejáró felől. A vonattal érkező vendégek kiskunfélegyházi átszállással juthatnak el a helyszínre a MÁV menetrendszerinti járataival.

További információ és szállásfoglalás a Jonathermal oldalán.
Telefon: 06/77 481-855

Szponzorált tartalom

A cikk a Jonathermál Zrt. támogatásával készült.

Hazánk gyógyvizeinek jótékony hatása 8 területen is mutatkozik
Nyolc nagyobb csoport létezik, érdemes megismerni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik