Virágzó vidékünk

60 éves a Veszprémi Állatkert

Kiállítást is rendeztek, bemutatva az intézmény történelmi pillanatait.
Korábban a témában:

A 2018-as év nagy jelentőségű a Veszprémi Állatkert életében, hiszen 1958. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, és idén ünnepli fennállásának 60 éves évfordulóját.

Indiai elefánt – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az intézmény az elmúlt évtizedekben látványos fejlődésen ment keresztül, jelenleg pedig történetének legnagyobb fejlesztéssorozata zajlik. A közeledő évforduló alkalmából valósult meg napokban megnyílt, az elmúlt 60 évet bemutató történeti kiállítás, mely a Kölyökdzsungel Játszóház és Terrárium kiállító termében tekinthető meg.

Uhufióka – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka[/caption]
Zászlósfarkú kolobusz – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A tizenkét darab tablóból álló kiállításon számos érdekesség olvasható a Veszprémi Állatkert létrejöttéről, az első egzotikus állatairól, híres lakóiról, természetvédelmi munkájáról, a folyamatos fejlődésről – mindez látványos képekkel illusztrálva.

Impalaborjú – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka[/caption]
Szibériai tigris – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az MTI által az elmúlt néhány évben közreadott képpel mi az állatkert gyönyörű és kedves lakóinak bemutatásával kívánunk boldog születésnapot!

Zebra – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka[/caption]

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.