Virágzó vidékünk

Súron a padlás is tele van ötletekkel

Gyönyörű faluképpel csalogatják a turistákat.

Sosem kell bizonygatni, hogy Magyarország mennyire gyönyörű, de az, hogy Súr hivatalosan is Magyarország legszebb fekvésű falva, az csak 2016. október 13-tól került a köztudatba: az Origo hírportál által hirdetett versenyben ugyanis a Komárom-Esztergom megyében lévő Súr lett az első.

Ez a játék, amelyben az ország kis települései bemutatkozási lehetőséget kaptak,számunkra nem szólt másról, mint a közösség erejének megmutatásáról.  A játék vele járója, hogy legyen győztes, s mi nem csak egy címet nyertünk… ez a verseny a helyi- és az elszármazott lakosság számára az összetartozás, a közösséghez tartozás érzését erősítette, mely mindennél többet ér. Mi összefogtunk, ezért nyerhetett Súr

– olvasható a település weboldalán.

A súriak az elismerő cím elnyerése után nem győzik hangoztatni:még inkább várnak mindenkit, hogy személyesen győződjenek meg arról, Súr valóban gyönyörű környezetben fekvő, igazán szép kisközség, ahol a helyiek hangoztatják, hogy náluk a padlások is tele vannak ötletekkel – írta a Kemma.

A település fejlődése évek óta töretlen. Tavaly avatták fel a súri lombkorona sétányt, a falu lakói együtt faragták ki az Életfát, és gyönyörű faluképpel csalogatják a turistákat. Súrt érinti a Mária-út, áthalad rajta a  Táncsics túra, tava igazi horgászparadicsom, napórájuk, műemlék katolikus templomuk és az evangélikus templom harangjátéka igazán vonzó.

A portálnak ifj. Sógorka Miklós elmondta: folytatják a virágosítási programot. Tavaly 360 tő rózsa és 100 levendula került a centrumba, az idén pedig – a klímaváltozásra is tekintettel – mediterrán típusú növényekkel próbálkoznak, olyanokkal is, melyek Magyarországon egyelőre ritkaságszámba mennek.

Fotók: Facebook/Súr Község Önkormányzata

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik