Virágzó vidékünk

Világviszonylatban is egyedülálló az alsómaráci termálfürdő vize

Gyógyászati, kikapcsolódási és rekreációs lehetőség minden korosztály számára egy helyen.

Alig 20 kilométerre a rédicsi határátkelőtől, a szlovéniai Moravske Topliceben (Alsómarác) található Közép-Európa egyik legnagyobb termálvizes fürdőkomplexuma, a szomszédos ország legnépszerűbb termálfürdőinek egyike, mely évről-évre egyre több magyar turistát is vonz.

A Terme 3000 nevű fürdő fekete vize 1175 méter mélyből tör fel az egykori Pannon-tenger mélyéről. Ez a fekete színű ásvány- és termálvíz egyedülálló nem csak Európában,  hanem világviszonylatban is. Gyógyító hatását helyben tapasztalhatják meg a vendégek: sérülés utáni rehabilitációra és mozgásszervi műtétek utáni kezelésre kiváló, de jótékony gyógyhatású különféle reumatikus és izületi panaszok esetén, valamint bizonyos bőrbetegségek kezelésére is alkalmas.

A fürdő nem csupán a gyógyulni vágyók paradicsoma, ott a felhőtlen kikapcsolódás is biztosított. A hatalmas monstrum – mely 30 fedett és nyitott medencével várja a látogatókat – legnagyobb attrakciója pedig a 22 méter magas toronyból induló két, 170 és 140 méter hosszú, vizuális- és hangeffektusokkal ellátott csúszda.

Mi sem természetesebb, hogy a fürdő területén szálláslehetőségetket is kínálnak, és a gasztronómia szerelmeseinek sem kell a szomszédba menniük ínyencségekért.

Fotók: Facebook/Terme 3000 Moravske Toplice

Olvasói sztorik