Virágzó vidékünk

Kis falu nagy ünnepe volt Klárafalván

Egész napos programokkal kedveskedtek a vendégeknek.

Az augusztus 20-i nagy országos rendezvények árnyékában az ország kisebb településein is megemlékeztek Államalapító Szent István királyról. Ezek között a Csongrád megyei Klárafalván augusztus 18-án a nemzeti ünnepet összekötötték a falunapi rendezvénnyel, amikor egész napos programmal kedveskedtek a helyieknek és a vendégeknek.

A falunapra a környékbeli településekről – Újszentivánról, Makóról, Kiszomborról, Deszkről, Ferencszállásról, Szőregről, Tiszaszigetről és Szegedről – is érkeztek vendégek és amatőr művészeti csoportok, akik a nap folyamán színvonalas előadásokkal szórakoztatták a közönséget. A fellépések közben és mellett minden korosztály talált “magának való” elfoglaltságot: arcfestés, gyöngyfűzés, lovaglás, pónilovas kocsikázás, íjászat, sörivó verseny kiskanállal, akadályverseny, kerékpárdíszítés virágokkal, kispályás foci, ugrálóvár és kézműves foglalkozások kínálták magukat.

Az egyik fő attrakció a főzőverseny volt, melyen hagyományőrző jelleggel paprikáskrumpli készült bográcsban, a nyertes pedig az volt, akié először elfogyott! A jó hangulatú falunapot tábortűzzel zárta Klárafalva közössége.

Galéria

Fotók: Hunyadi-Huszta Brigitta

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik