Virágzó vidékünk

Rétesvonat és kecskefogat is robog majd a Kiskunmajsai Szüreti Fesztiválon

Hamisítatlan szüreti hangulatban tölthetnek egy teljes napot mindazok, akik ellátogatnak szombaton Kiskunmajsára. Szüreteléssel, szőlőpréseléssel és must kóstolással várják az érdeklődőket.

A kiskunmajsai Jonathermál Gyógyfürdő az elmúlt években nem csupán a termálvizéről, hanem hagyományokkal tűzdelt programjairól, íriszeiről és levendulaszüreteiről is híres. Igen, Kiskunmajsa jó hely. Virágzó programokkal, gyógyító fürdővel, élményteljes időtöltéssel.

Az idei évben szeptember 15-én  rendezik a már hagyománnyá vált, fergeteges hangulatú Szüreti Fesztivált a településen.  Az őszi szezonbúcsúztató rendezvénynek most is a Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő, Motel és Kemping ad helyet.

Ízelítő néhány fotó a tavalyi rendezvényről

Galéria
  • Olyan különlegességekkel találkozhatunk a rendezvényen, mint például a kutyafogathajtó bemutató és az elsőre furcsának tűnő, mégis látványos és szórakoztató kecskefogat, ami egészen biztos, hogy a gyermekek kedvence lesz.

  • A kárpát-medencei különleges gasztronómiai hagyományokat tisztelve és megőrizve született meg  az ügyes kezű mesterember közreműködésével a rétesvonat, amely egyedülálló módon ötvözi a látványosságot és a megfizethető édes vagy sós finomságot az egész családnak. Gyerekek és a percek alatt gyerekké váló felnőttek önfeledten csodálhatják a közel 10 méter hosszú pályán mozgó vonatot, amely amerre elhalad, frissen sült rétest hagy maga után.  A rétesvonat idén is megtalálható a helyszínen.
Fotó: rétesvonat.hu
  • Természetesen egyéb kulináris élvezetek sem maradnak ki a napból. Hamisítatlan szüreti hangulat, szüretelés, szőlőpréselés és az elmaradhatatlan mustkóstolás várja az érdeklődőket.  A látogatók betekinthetnek a szilvalekvár-főzés rejtelmeibe, és a kemencés ételek ízkavalkádjába.
  • A szüreti napot természetesen zenés vacsora és dáridó zárja.

Egész évben folyamatosan működő háromgenerációs fürdő

A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő az a hely, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportolási lehetőségekkel is ellátott környezetben, a kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben.

A vendégeket gyógy- frissítő- és aromamasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, csoportos víz alatti gyógytorna, a fürdő csarnokában szauna-sziget, gőzkabin és mártózó medence várja. Minden medence- és csúszdaszolgáltatás, szauna, sókamra és jakuzzi egy fürdőbelépővel vehető igénybe, egész évben, 9-19 óráig nappali nyitva tartás mellett 20-24 óráig is.

A cikk megjelenését a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő támogatta.

Hazánk gyógyvizeinek jótékony hatása 8 területen is mutatkozik
Nyolc nagyobb csoport létezik, érdemes megismerni.
Olvasói sztorik