Virágzó vidékünk

Elragadó videóval búcsúzik a nyártól a Somlói borvidék

A Balatontól 40 kilométerre igazi kincset talál, aki idelátogat.

A Somló a Marcal-medence keleti szélén található 431 méter magas vulkáni tanúhegy, mely nevét onnan kapta, hogy egykor szinte teljes egészében som fedte, írja a Wikipedia.

Vadonatúj videón csodálhatjuk meg a festői Somló-hegy környékét
Egy igazán szeretni való tájra röpít a gyönyörű összeállítás.

A térség híres borvidékéről, amely a maga nemében a legkisebb az országban, jelenleg mindössze 600 hektár telepített szőlőn termelnek a gazdák. A somlói bor hírneve egykor a tokajiéval vetekedett, elsősorban annak köszönhetően, hogy a tüzes, savakban gazdag és testes somlói borok jól tűrték a szállítást, ma azonban Magyarország határain túl napjainkban gyakorlatilag ismeretlen, viszont a hazai borfogyasztók körében töretlenül előkelő helyen tartják számon.

A Somlói borvidék kedvelt témája a fotósoknak és videósoknak, s mivel a táj magával ragadó, gyakran készülnek gyönyörű kisfilmek a környékről. Ezek sorában mi is megmutattuk Molnár Roland drónvideóját, majd Nagy Gábor tavaszi hangulatjelentését is. Utóbbi fotós most a borvidék nyári pillanataival kedveskedett a természet és a bor szerelmeseinek, mintegy búcsúztatva az idei hosszú és forró nyarat.

Választott lakhelyünk, a Somlói borvidék minden évszakban csodálatos. Nyáron egyszerre békés és pezsgő itt az élet. A Balatontól 40 kilométerre igazi kincset talál, aki idelátogat

– írta, nekünk pedig nincsen más dolgunk, mint hátradőlni és megnézni a somlói csodát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik