Virágzó vidékünk

Nyertek a retro ízek, ez lett az ország legjobb lángossütője

A Súgó-parti Lángossütő a hagyományos ízekkel és a retro hangulattal nyerte el a lángos szerelmeseinek tetszését.
Korábban a témában:

A Sugó-part híres-neves lángosa már évtizedekkel ezelőtt külön fogalommá vált a déli országrészben: mindig is hozzátartozott a bajai életérzéshez, a Sugovica hangulatához. Örömmel jelentjük, hogy a régi, hagyományosan készített lángos receptje nem veszett oda az évtizedek alatt, és a Sugó-parti Lángossütő újra régi fényében tündököl!

A magyar lángosrajongók szavazatai alapján 2018-ban a bajai Sugó-parti Lángossütő végzett a Lángos Voks verseny első helyén, ebben az évben ők nyerték el a megtisztelő „Vénusz kedvenc lángosozója 2018” címet, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyereményt – írja a Nosalty.

A nyertes a csodálatos bajai Sugovica folyó partján süti díjnyertes lángosait, amelyek tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós, és éppen annyi sajt és fokhagyma kerül rá, amennyitől ellenállhatatlanul finom lesz. A lángossütő 2011 őszén megújult, ugyanakkor retro hangulatát megtartotta – a lángos viszont a régi, hagyományos recept szerint készül.

A tulajdonos, Szabó Richárd szakértelem és emberség terén is példaértékű, ugyanis a téli nagy hidegben többször előfordult, hogy a lángosozó ajtaja nyitva állt azok előtt is, akik nem feltétlenül fogyasztani, hanem csak átmelegedni szerettek volna náluk. Ők a hivatalos zárás után is maradhattak a fűtött üzlethelyiségben, és meleg teával kedveskedtek nekik. A nyeremény 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj így kétségkívül nagyon jó helyre kerül.

Az ezüstérmet a Flórián téri aluljáró lángosozójának ítélték oda a lángos kedvelői, míg a bronzérmes a mezőkövesdi Csini Büfé lett, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.

A különdíjat, azaz a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2018” címet, illetve az ezzel együtt járó 500 liter Vénusz napraforgóolaj nyereményt immár egyhuzamban ötödik éve a Tihanyi Piac Lángossütői hozták el, akik kitartása és lelkesedése, illetve népszerűsége hosszú évek óta töretlen.

Így készül az igazi piaci lángos
Fokhagymásan, vastagon megkenve tejföllel - mennyei.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.