Virágzó vidékünk

Gépkocsit nyert karácsonyra egy ászári horgász

Az opcionális regisztrációs időszakot követően az Országgyűlés döntésének köszönhetően 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelező válik az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára, írja közleményében a Magyar Országos Horgász Szövetség.

A sikeres előregisztrációs folyamatnak köszönhetően a mai napig több, mint 185.000 horgász regisztrált és 163.500 fő már meg is igényelte a horgászkártyáját, tették hozzá.

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a most kialakított törvényi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani.

A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

A MOHOSZ jelentős eredményként értékeli, hogy az opcionális regisztrációs időszakban az előzetes terveket is meghaladóan több, mint 185.000 horgásztárs végezte el már a regisztrációt.. Az első horgászkártyákat november végén már át is vehették az elsőként regisztrálók.

A kártyák gyártása és postázása heti 20.000 db-os mennyiségben folyamatos, így rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját. Tekintettel arra, hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján a legtöbben február hónapban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb januárban végezze el a horgász regisztrációt akár online, akár személyesen.

Mindazok, akik már sikeresen regisztráltak és így rendelkeznek a horgász nyilvántartásba vételt igazoló azonosító (regisztrációs) számmal, azonban még nem kapták meg horgászkártyájukat, már azonnal kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyet.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon.

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

MTI Fotó: Komka Péter

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

A MOHOSZ 2018. szeptemberében indított nyereményjátékot a 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrálók és díjbefizetők számára azzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére.

A hivatalos, közjegyző jelenlétében tartott nyereménysorsolás eredményeképpen a nyereményjáték egyik fődíját, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, míg a kétszemélyes floridai horgászüdülés Maláta József kiskunlacházi horgász családjában kerülhet a karácsonyfa alá.

A fődíjak mellett még gazdára talált többek között 3 európai és 5 belföldi horgásztúra, 5 nagyértékű telekommunikációs eszköz, 10 db jelentős összegű horgászutalvány és 25 db 2019. évi országos területi horgászjegy is.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik