Virágzó vidékünk

Közbeszólt a természet, a vártnál jóval hamarabb kezdődik az alcsúti hóvirágünnep

Az eredeti tervekkel ellentétben nem március 1-jén, hanem két héttel hamarabb, február 18-án kezdődik az idei hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban, közölték kedden az esemény Facebook-oldalán.

Mint a posztban írták,

a hóvirágok kezdenek előbújni, egybefüggő hóvirágmező ugyan nem látható, de már érdemes ellátogatni hozzánk, hiszen elkezdődik a csodaszép hóvirágok nyílása az Alcsúti Arborétumban.

Fotó: Facebook / Alcsúti Arborétum

A virágzás előreláthatóan 4-5 hétig tart majd. A teljes árú, felnőtt belépőjegy ára 1050 forint lesz, a kedvezményes belépő pedig 700 forintot kóstál. Utóbbira a nyugdíjasok, a diákok, a gyerekek, a Természetbarát Turista Kártyával vagy arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők és a két vagy több gyermekes családok esetén a kísérő felnőttek jogosultak.

A látogatókat március 20-ig a hét minden napján 10 és 16 óra között fogadják.

Az emberi kapzsiság miatt lett védett növény a hóvirág
Voltak, akik tolólapátos munkagépekkel szedték.

Az arborétum azt javasolja, hogy autóval a felcsúti Pancho Arénánál parkoljon le mindenki, hiszen a stadion rengeteg parkolóhellyel rendelkezik. Innen a Vál-völgyi kisvasúttal lehet eljutni a helyszínre.

Regisztráció nincs, fotózni lehetséges. Vihar esetén az Arborétum zárva tart, erős havazás esetén pedig fehér lepel boríthatja be a nyíló hóvirágokat. Kutyát, macskát és más állatokat nem lehet az Arborétumba bevinni.

Tilos gyűjteni: 11 szál hóvirág leszedéséért börtön is járhat
Természetvédelmi értéke szálanként 10 ezer forint. 

Kiemelt kép: Alcsúti Arborétum

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik