Virágzó vidékünk

Drágábban utazhatunk áprilistól a balatoni hajókon és kompokon

A személyszállítás díja nem változott a kompokon, a hajókon viszont igen.

Áprilisban kezdődik az idei balatoni hajózási szezon: a balatoni kompon a gépkocsik és a biciklik szállítási díja drágul, a személyszállításnál marad a 2018-as ár.

2019-ben a tavalyihoz képest néhány helyen változnak az árak a Balatoni Hajózási Zrt. járatain. A személyszállítás díja ugyan a kompokon változatlan marad (700 forint), ám a gépkocsik szállítási díja 2018-hoz képest 200 forinttal, 1700-ról 1900 forintra nő. A bicikliseknek 300 forint helyett 400 forintot kell fizetniük a járműveik után.

Fotó: MTI/Varga György

A Hírbalaton információ szerint az áremelést elsősorban a hajózási cég elavult eszközállománya, szükségessé vált hajófelújításai indokolják, a tulajdonos önkormányzatok által korábban jóváhagyott, idei évre szóló üzleti terv szerint. A komp személyszállítási díját – ami idén nem nőtt – két évvel ezelőtt emelték utoljára. Akkor a gépkocsik, biciklik szállítási díja nem változott. Tavaly nem történt áremelés.

A portál azt írja, hogy  a menetrendszerinti hajókon idén átlagosan egy-egy százassal lesz drágább az utazás.

A menetrendi hajózás a Balatonon minden évben hagyományosan Húsvétkor indul, 2019-ben ez az ünnep április utolsó előtti hétvégéjére, április 20-ára esik. Az első hajó Siófokról indul Balatonfüredre, ezzel kezdetét veszi a 173. balatoni hajózási szezon.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Olvasói sztorik