Virágzó vidékünk

Pénteken átadják a sokak által várt Mátra Libegőt

A libegő méltán lesz a Mátra új turisztikai látványossága.

2019. május 10-én tartják a Mátra Libegő hivatalos átadási ünnepségét. A libegő 2018 szeptemberében már készen állt, azóta megtörtént a műszaki átadás és a próbaüzem, így a libegőt hamarosan birtokba vehetik a turisták, olvasható a sielők.hu oldalon.

A Sástót az Adrenalin Parkkal összekötő libegő több mint 100 millió forintból, önerőből épült meg és 62 darab kétüléses felvonószékből áll. A hegyállomás a parkban a tengerszint felett 554 méteren fekszik, a völgyállomás Sástón 504 méter  magasan található. A felvonó hossza körülbelül 400 méter, az áthidalt szintkülönbség 50 méter, a menetidő egy irányba 7 perc lesz.

A Mátra új felvonójából szép panoráma tárul a Sástóra, a környező hegyekre, Mátraaljára és Gyöngyösre.

A libegő tavasztól őszig tart nyitva, az Oxigén Adrenalin Parkban pedig mesterséges tó és pihenő, valamint élmények sokasága várja a vendégeket: többek között bobpálya, játszótér, erdei kalandpark, erdei labirintus és tornapálya, függőhíd, canopy, bringóhintó, eurobungy, hajtány, íjászat, haditechnika, játszóház,  óriás hinta, paintball, toronycsúszda, tutaj, waterroller és vízi akadálypálya.

Kiemelt fotó: Facebook / Oxygen Adrenalin Park

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik