Virágzó vidékünk

Pünkösdi kavalkád a hal és a bor főszereplésével Balatonfüreden

Hal- és borünnepet rendeznek Balatonfüreden: a június 7-én kezdődő négynapos rendezvénysorozat halkóstolóval, koncertekkel, családi programokkal várja a látogatókat, írta az MTI.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője elmondta:

a szórakoztatáson kívül a régió két nevezetességének, a halnak és a bornak a megismertetése és megszerettetése a szervezők szándéka. Az immár hagyományos rendezvénysorozat nyitónapján, pénteken népzenészek és néptáncosok gálaműsora várja a látogatókat.

Szombaton horgászversenyen vehetnek részt a gyermekek, valamint az egykori Alma együttes négy tagjából alakult Kifli zenekar szórakoztatja a közönséget. Halsütés kíséretében gasztronómiai érdekességekről beszélget Havas Dóra gasztroblogger, Dúzsi Tamás és Gyukli Krisztián borász, a gyerekek pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a tó halaival, madaraival, védett állataival, a Balaton-felvidék különleges helyeivel. Kora este a magyar és balkáni zenei hagyományokat őrző Zűrös Banda ad koncertet, majd Pribojszki Mátyás együttese, a Jumping Matt and his Combo lép a közönség elé.

Vasárnap délután a Szent Efrém Férfikar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, majd a Cimbaliband Folk Quartet lép szípadra, végül a Hot Jazz Band koncertje zárja a napot.

A rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn a Balaton élővilágát bemutató interaktív játszóház várja a gyermekeket, a Cimbora együttes koncertezik, a népzene, a jazz és az észak-indiai klasszikus zene elemeit ötvöző Bognár Szilvia Sextet ad koncertet, végül a Füred Dixieland Band szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény napjain a füredi pincészetek közül a Koronczai, a Hudák, a Koczor, a Gyukli, a Balogh, a Zelna és a Figula Pincészet, valamint vendégborászok, Dúzsi Tamás és Koch Csaba kínálják boraikat, ezen kívül balatoni és tiszafüredi halak kóstolója várja a látogatókat. Szombaton és vasárnap Csopakon és Paloznakon borbemutatón, koncerteken, kézműves foglalkozásokon lehet majd részt venni

– fűzte hozzá a szervező.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Levendulaszüretre fel! Ide érdemes az idén ellátogatni
Összegyűjtöttük a levendulás helyek javát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik