Virágzó vidékünk

Júliusban Kajla útlevéllel ingyen utazhatnak az országban a kisdiákok

A kezdeményezés célja, hogy a kisdiákok is megismerjék az országot.

Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot a nyári szünetben

Országos turisztikai kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot. A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve 41 magyarországi látnivalót fedezhetnek fel a gyerekek – közölték a szervezők a budapesti sajtótájékoztatón.

Az útleveleket minden alsó tagozatos diák megkapja a tanév végén. Az útlevélbe nemcsak pecséteket gyűjthetnek, hanem saját rajzaikkal, élménybeszámolóikkal is kiegészíthetik azt

– ismertette Németh Anna, a programot kezdeményező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

A Kajla útleveleket a Turisztikai Szövetség a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével juttatja el az iskolásokhoz.

Az útlevél mellett ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás segíti a gyerekeket megyénként két-két, Budapesten három nevezetesség megismerésében. A 41 turisztikai nevezetesség közül példaként említette a Tihanyi apátságot, a Visegrádi fellegvárat, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A mobil alkalmazás feladatait fejlesztőpedagógusok dolgozták ki, az applikáció  használatával a gyerekek játszva tanulnak Magyarország nevezetességeiről

– tette hozzá Németh Anna.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke elmondta, hogy a programhoz Magyarország bármely pontjáról csatlakozhatnak turisztikai cégek, akik felajánlhatnak valamilyen szolgáltatást a Kajla útlevéllel érkezőknek.

Több tucat vállalkozó már regisztrált, limonádét, ebédhez ingyen desszertet vagy egy gombóc fagylaltot ígérve egy-egy turisztikai célpont közelben

– jegyezte meg Priczinger Péter.

Minden várakozást felülmúlt az ingyenes természetjáró applikáció
Az alkalmazás gyakorlatilag egy mobilos útikönyv, túraútvonalakkal, térképpel, látnivalókkal, beépített segélykérővel.

A programhoz a MÁV is csatlakozott, így Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal júliusban ingyen lehet utazni, a gyermek kísérője pedig 33 százalékos kedvezményre jogosult Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának elmondása szerint.

A Magyar Posta pedig júliusban és augusztusban ingyen viszi el a programban résztvevők képeslapjait, amelyeket a pecsétgyűjtő pontokon kapnak, illetve amelyeket saját maguk tervezhetnek a Magyar Posta ingyenes alkalmazásával, tudtuk meg Forrai Pétertől, a Magyar Posta vezérigazgató-helyettesétől.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a kampány részeként a SPAR matricagyűjtő akciót indít. Június 20. és augusztus 14. között 200 matricát gyűjthetnek külön, erre a célra megvásárolható albumba a gyerekek, írta az MTI.

Kiemelt kép: Pixabay

Ingyenes applikációk a kirándulás szerelmeseinek
Cél, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt.
Olvasói sztorik