Virágzó vidékünk

Karibi szigetvilágot idéz Budapest fehér homokos tengerpartja

Megújult hazánk legtisztább vizű tava, ahol a karibi hangulat mellett a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kapott.

Ha valaki évekkel ezelőtt járt a Lupa-tónál és ma arra téved, rá sem ismer a környékre. A nemrég még sóderbányaként működő bányató, ahol tilos volt a fürdőzés, ma már egy, a karibi szigetvilágot idéző, pálmafás, fehér homokos tengerparttá alakult – írja a veol.hu.

Van számos étterem, koktélbár, rengeteg szolgáltatás. A strandoláson túl kipróbálható a vízisportok sora, van családi strandrész számos aktivitással, és még számos ötlet vár megvalósításra

– nyilatkozott a lapnak Gerendai Károly vállalkozó.

Fotó: Facebook / Lupa Tó Official

A Lupán több tucat sport várja a látogatókat a nyári hónapokban. Számos versenyt rendeznek a vízen és a parton egyaránt, de rendszeres edzéslehetőséget is biztosít mind a szabadidős, mind a versenysportolóknak.

Éttermekből sincs hiány, a tipikus strandételek mellett azok is találnak kedvükre valót, akik valami különlegességre vágynak, minden második csütörtökön speciális tematikus gasztro estek is várják a látogatókat.

Fotó: Facebook / Lupa Tó Official

A kisgyermekes családoknak is kiváló program, a családi strandolásra kialakított részen rengeteg élmény várja a kicsiket.

Teljesen megújult az Öböl Strand rész, a partszakaszát befüvesítették, és a zöld partszakaszhoz zöld szemléletet is társul. Szelektíven gyűjtik a szemetet, bevezetik a visszaváltható poharat, megszüntetik a szívószálat.

Ez ma Magyarországon a legtisztább vizű tó, amihez Budapestről direkt buszjárat is közlekedik.

5 lélegzetelállító tó Európában, amiről talán még sosem hallottál
Tudtad, hogy az összes földrész közül Európában található a legtöbb állóvíz? Így aztán számtalan csodálatos tóparti úti cél közül választhatnak a tavak szerelmesei.

Kiemelt kép: Facebook/Lupa-tó Official

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik