Virágzó vidékünk

Fellibent a Badacsony szőlőtőkékből szőtt szoknyája

A Balaton-felvidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az év minden  részében kínál látnivalót, a fotósoknak pedig jó témát.

Talán nem túlzás, amikor kijelentjük: a Badacsony – ez a koporsó formájú vulkanikus eredetű tanúhegy – Magyarország egyik legemblematikusabb és egyik legismertebb hegye. A Balaton-felvidék kétségkívül egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az év minden  részében sok látogatót vonz.

A Badacsony 11 kilométer kerületű szoknyáján fut végig a kissé dimbes-dombos, de nagyon hangulatos Római út és erre vezet a Balatoni Bringakörút is. Ezt a szoknyát körben hosszú szőlősorok díszítik, azokon szebbnél szebb szőlőbirtokok, présházak sorakoznak.

A táj kiváló téma a fotósoknak. Ötvös Sándor – aki korában megmutatta olvasóinknak egyebek mellett Pannonhalmát, a kétszínűvé vált Szőke-Tiszát Csongrádnál, a mesés látványt nyújtó behavazott Szegedi Dómot és az ország egyik utolsó pontonhídját is – drónjával ezúttal a Balaton-felvidéken barangolt és készített csodálatos felvételt a Badacsonyról. A képhez mindössze ennyit fűzött hozzá:

A Badacsony szőlőtőkékből szőtt szoknyája…

Fotó: Ötvös Sándor

S ha már a Balaton-felvidéken járt, a Szigligeti-várat sem hagyta ki, itt is sikerült bámulatos felvételt készítenie.

Íme a Balaton fölé magasodó 750 éves őrszem…

Fotó: Ötvös Sándor

Kiemelt kép: Ötvös Sándor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik