Virágzó vidékünk

Megünneplik a kisvasutat és a vadlovakat a Hortobágyon

Két érdekesnek ígérkező rendezvényre várják az érdeklődőket a nemzeti parkban.

Ezen a hétvégén két rendezvényre is várja az érdeklődőket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága. Július 12-én és 13-án a vadlovak hétvégéjére kerül sor a vadasparkban, míg a Hortobágy-halastavi Kisvasút Napját július 13-án rendezik.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A vadlovak a vadaspark legfontosabb állatai, mivel a fajt a kipusztulás széléről sikerült megmenteni. A két nap során a látogatók megismerhetik  az állatokat testközelből, látványetetést is tartanak és egész napos vadlovas kvíz is színesíti a programot. Az extra szafari program során megtekinthető a bemutató legelő vadlóháreme a rekonstruált őstulkokkal együtt.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén található halastavak környékén üzemelő vasútvonalat eredetileg a halgazdaság kiszolgálására hozták létre 1915-ben, a turisták részére a menetrend szerinti forgalom 12 éve, 2007 tavaszán indult el. A vasútvonal melletti tanösvényeken és kilátókon lehetőség nyílik a térségben fészkelő és átvonuló madarak természetes környezetben történő megfigyelésére.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kisvasút napjának programjai reggel 8-kor kezdődnek és 18 óráig tartanak, miközben a járatok 10 órától 16 óráig óránként indulnak.

Kiemelt kép: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság weboldala

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik