Virágzó vidékünk

Szabadstrandot kapott a Tisza fővárosa

Régi vágya vált valóra a szolnokiaknak.

A helyiek régi vágya teljesült Szolnokon a Tiszaliget végén kialakított szabadstrand megnyitásával: a százötven méter hosszú homokos partszakasz t július 13-ikától használhatják a fürdőzni vágyók.

Az önkormányzat és a vízügyi hatóság az elmúlt években folyamatosan figyelte a Tisza változását, tervezve, hogyan lehetne kialakítani a szabadstrandot. A víz minősége és a part rendezettsége most tette lehetővé a szakasz megvalósítását, írta a Szoljon.hu.

A Tisza által kialakított homokpadot, azaz a szabadstrandot minden nap délelőtt tíz órától este hat óráig használhatják a fürdőzők. A biztonságos fürdőzést vízimentő-szolgálat, csónak és motorcsónak garantálja, és bójasor jelöli a százhúsz centiméter mély vizet, a belső jelzések pedig a strand határát jelzik.

Fotó: Youtube/SzolnokTV

Az ezerhatszáz négyzetméternyi napozóterületen napernyők és homokos part várja a csobbanni vágyókat. Az öltözők és zuhanyzók mellett mosdót és lábmosót is kialakítottak a területen, és egy büfé is a vendégek kényelmét szolgálja.

– A szabadstrand addig működik, amíg az időjárás engedi, de legkésőbb az iskolakezdéskor bezár

– mondta a portálnak Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve: ha idén beválik a kezdeményezés, a tervek szerint jövőre még hosszabb partszakaszt alakítanak ki.

Kiemelt kép: Youtube/SzolnokTV

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik