Virágzó vidékünk

Dübörög a szedd magad áfonya akció Zalában

Egy kezdő óránként hozzávetőlegesen három-öt kilogramm kék bogyót tud szüretelni, az ügyesebbek többet is.

Június végén kezdődött és a augusztus közepéig tart a szedd magad áfonya akció a Zalakaros melletti, Galambok község külterületén lévő Áfonya Kertben, Magyarország első organikus áfonya ültetvényén.

A tejtermékek gátolják az áfonya jótékony hatását
Az áfonya jótékony hatását gátolja, ha tejtermékkel vagy egyéb fehérjékkel fogyasztjuk.

A szüret évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen az áfonya szedése önmagában is különleges élmény. Ilyenkor teljesen friss gyümölcshöz jut a látogató, ráadásul az akció során a saját magunk által szedett áfonya olcsóbb a piaci árnál.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az idei év kedvező időjárásának és szorgalmas, kitartó  kezek munkájának köszönhetően 2019-ben várhatóan az eddigi legszebb a termés az Áfonya Kert történetében

– írták weboldalukon.

A Galambokon termő organikus áfonyaszedés könnyű, mivel a kedvelt gyümölcs nagy fürtökben terem, szemei gyakran olyan nagyok, mint a korai cseresznyéé. Egy kezdő szedő óránként hozzávetőlegesen három-öt kilogramm kék bogyót tud szüretelni, az ügyesebbek többet is.

Mivel a mindenkori időjárás befolyásolja az érést, a szedd magad pontos időpontjairól Facebook oldalukon tájékoztatják az érdeklődőket.


Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik