Virágzó vidékünk

Kisvonatról csodálhatják a turisták a Salgótarjánt körülvevő páratlan természeti környezetet

Bíznak abban, hogy a helyiek és a turisták is megkedvelik az újszerű szolgáltatást.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nemrégiben úgy döntött, hogy a turisták és a helybéliek igényeit kielégítve kisvonatot vásárol, mely a napokban meg is érkezett a nógrádi megyeszékhelyre.

Imádjuk, mindenki imádja a Salgótarjánt körülvevő természeti környezetet! Ez az adottság páratlan ebben az országban, és erre Salgótarjánban büszkék vagyunk. Ez a kisvonat alkalmas arra, hogy ezt a csodát megmutassuk a hozzánk érkező turistáknak is

– írta Facebook oldalán Fekete Zsolt, a város polgármestere.

Mint megtudtuk, a kisvonat augusztus 3-án indul első útjára és a jövőben hétvégente szombat-vasárnap közlekedik. A járat a megyei könyvtártól indul, és a belvároson keresztül a Tóstrand, Somoskőújfalu megállók után érkezik Eresztvénybe. Innen ingázik Eresztvény és Salgóbánya között, és délután indul vissza a városba, de beiktattak egy, a Dornyay turistaházhoz látogató rövid útvonalat is.

A jegyárakat úgy alakítottuk ki, hogy a salgótarjáni családok és a hozzánk érkező turisták számára is megfizethető legyen. 3 éves kor alatti gyermekeknek az utazás ingyenes

– közölte Fekete Zsolt, aki hozzáfűzte: bízik abban, hogy mindenki örömét leli majd ezen a kisvonaton, amelyről belátni, mennyire csodás környéken is élnek a salgótarjániak.

Kiemelt kép: Facebook/Fekete Zsolt polgármester

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik