Virágzó vidékünk

Megválasztották a Savaria Karnevál tortáját és borát

A jubileumi rendezvényre augusztus 22-25. között kerül sor.
Korábban a témában:

Szombathely két évtized óta egyik legjelentősebb művészeti és szórakoztató rendezvénye a Történelmi Savaria Fesztivál, melyre idén augusztus 22-25. között kerül sor. Immár hagyományosan ezúttal sem maradt el a fesztivál borának és tortájának megválasztása, melyeket a programsorozat ideje alatt kóstolhatnak meg a látogatók.

2019-ben csaknem nyolcvan bor közül választották ki a Savaria Történelmi Karnevál legjobb borát. A versenyre nevezett borok többsége a Balaton-felvidéki és a Villányi borvidékről érkezett, de a soproni és az egri borvidékről is megmérettettek ízletes nedűk.A szakmai zsűri döntése alapján 2019-ben egy 2017-es Cabernet Franc viselheti a Savaria Karnevál bora címet. A legjobb fehérbor egy sárgamuskotály lett, a legjobb vörösbor egy villányi cuvée, míg az újságírók szintén vörösbornak, egy shiraznak ítélték oda a Vinum Pressum díjat.

Savaria Karnevál bora 2019: Feind Lajos – Cabernet Franc 2017

A nyertes elegáns, szép testű, fűszeres, könnyen fogyasztható vörösbor, amit délutánra és estére egyaránt ajánlanak a borszakértők. A bor évjárata és fajtája egyaránt sikerre determinált. A bor a rendezvény idején a Borok utcájában kóstolható.

Képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Savaria Karnevál tortája 2019.: Cassis (Varga Ádám, Mészáros Cukrászda, Szombathely)

A fesztivál tortája versenyre kilenc nevezés érkezett, valamennyi Vas megyei cukrászdából. A győztes  Cassis elnevezésű kreáció lett, mely feketeribizlis, túrós, mandulás tejcsokis ízvilágával kápráztatta el az ítészeket.

A győztes torta – Fotó: Facebook/Történelmi Savaria Fesztivál[/caption]

A tortaremekek a karnevál nyitónapjától kóstolhatók majd a szombathelyi Fő téren a Szentháromság-szobor lábánál található tortapavilonban, illetve a Mészáros Cukrászdában.

Kiemelt kép: Facebook/Történelmi Savaria Karnevál

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.