Virágzó vidékünk

Sziklaomlás miatt nagyon nehezen járható a Rám-szakadék

A Pilismaróti Erdészet munkatársai kézzel próbálják elbontani a sziklát, amely jelenleg nehezen járhatóvá teszi a turistautat.

A Pilismaróti Erdészet munkatársai kézzel próbálják elbontani a sziklát, amely jelenleg nehezen járhatóvá teszi a turistautat – írja a Parkerdő honlapján. A Rám-szakadék természeti adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak, ezért egyébként is heti rendszerességgel járják végig az útvonalat az erdészek.

Parkerdő egyelőre nem tartja indokoltnak lezárni a népszerű kirándulóhelyet, de arra figyelmeztetnek, hogy a balesetek elkerülése érdekében kellő körültekintéssel, a Pilisi Parkerdő Zrt. által közzétett szabályok betartásával, saját felelősségre túrázzunk.

A balesetek elkerülése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt az alábbi kéréseket fogalmazta meg:

  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
    A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Az év nagy részében sáros, csúszós útviszonyokra kell számítani, ezért csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
  • Kérjük Önöket, hogy a Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak! Felülről lefelé a Lukács-árokban vezető sárga sáv jelzésű útvonalat ajánljuk.
  • Felhívjuk figyelmüket, hogy a túraútvonalon csak saját felelősségükre haladhatnak!

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik