Virágzó vidékünk

80 éves Veszprém ikonikus jelképe

A híd alatti parkban programok sokaságát rendezik a jubileum alkalmából.

Veszprém egyik meghatározó jelképe a Szent István völgyhíd, közismertebb nevén Viadukt idén ünnepli avatásának 80. évfordulóját. Az alkalom kapcsán színes programok közül lehet válogatni – írja a Vehir.

Vadvirágos réteket alakítanak ki Veszprémben
Budapest, Szeged, Hódmezővásárhely után itt is igyekeznek a városon belül speciális életközösségeket kialakítani.

A jubileumi programok augusztus 15-én, csütörtökön kezdődtek, amikor megnyitották a Városházán a „80 éves a Viadukt” című kiállítást. Augusztus 19-én kora este magán az ünnepelten, a Viadukton folytatódik a születésnap. Ekkor a Völgyhidat fények festik majd be, ami várhatóan igen látványos programelem lesz.

A a híd alatti parkban emléksétára, táblaavatásra és faültetésre várják az érdeklődőket, de lesz közös piknik, gyermek és családi programok, koncert és ünnepi torta is.

Fotó: Facebook/Veszprém.hu

A veszprémi Szent István völgyhíd Magyarország első és egyik legnagyobb és legszebb ívszerkezetű völgyhídja, a város jelképe. Tervezője: Folly Róbert, korának elismert szerkezettervező mérnöke. A híd a Jeruzsálemhegyet a Temetőheggyel köti össze, két forgalmi sávos, háromnyílásos felsőpályás vasbeton ívhíd.  A hídról – és közbenső pihenőteraszáról – szép panorámaképek tárulnak fel a Várnegyedről, nyugati irányban a Séd-völgyről, s a távoli Bakony hegyvonulatáról.

Kiemelt kép: Facebook/Veszprém.hu

Veszprém megye 3 gyöngyszeme, amit mindenképpen látni kell
Tudtad, hogy Veszprém megyében van hazánk egyik legrégebbi temploma? És azt tudod-e, hol találsz a Bakonyban szélmalmot? Most mindet megmutatjuk.
Olvasói sztorik