Virágzó vidékünk

Derecskei okoskert lett 2019-ben Magyarország legszebb birtoka

A közönségdíjat is a győztes kapta.

A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban, írja az Agrotrend.

A versenyt harmadik alkalommal hirdették meg. A Magyarország Legszebb Birtoka díjra az ország minden tájáról jelöltek birtokokat hét különböző kategóriában. A zsűri 21 csodálatos birtokon járt, és hozta meg döntését a kategóriák győzteseire.

A kategóriák győztesei

  • Állattenyésztő birtok kategória – Baromfi Coop Kft.
  • Gyümölcstermesztő birtok kategória – BoldAgro Kft.
  • Kertészet kategória – Hegede Kft.
  • Családi gazdaság kategória – Mozsi Major
  • Precíziós gazdálkodás kategória – Balogh Farm Tépe Kft.
  • Szántóföldi növénytermesztő birtok kategória – Béke Mezőgazdasági Kft.
  • Szőlészet-borászat kategória – Szent Donát Borászat

Közönségdíjas: BoldAgro Kft.

Média különdíjas: Fekete Lovasfarm

Erste Bank különdíjas: Hódagro Kft.

A kategóriagyőztesek között a zsűri helyszíni szavazással döntött az év legszebb birtoka címről, mely a BoldAgro Kft. lett.

Ilyen Magyarország legszebb birtoka

Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik.

Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.

Kiemelt kép: boldagro.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik