Virágzó vidékünk

Ekhós szekér közlekedik vasárnap Debrecenben a villamos helyett

Érdekes élmény lehet egy ilyen zötykölődős utazás.

Szeptember 22-én, vasárnap, az Autómentes Nap keretein belül a régi 3-as villamos vonalát járhatják be ekhós szekérrel az érdeklődők. Gara Kálmán tart villamos- és helytörténeti tárlatvezetést a 3-as villamosról, amely a Nagyerdőtől a Gazdasági Akadémiáig közlekedett hajdanán, írja a Cívishír.

Fotó: Instagram/dewd647

Az ekhós szekér vasárnap az Aquaticum villamosmegállóhelytől közlekedik a Pallagon lévő autóbuszfordulóig a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájáig a Nagyerdőn keresztül oda-vissza körjáratban. Három időpontban indul, délután 14, 15 és 16 órakor lehet majd felszállni rá.

Mivel az ekhós szekéren korlátozottak a férőhelyek, egyszerre legfeljebb 20 fő befogadására alkalmas, így a program előzetes regisztrációhoz kötött.

Aki hétvégén Debrecenben jár, és részese akar lenni az élménynek, a  kommunikacio@dkv.hu email címen jelentkezzen, telefonos elérhetőségét megadva, és a kívánt indulási időpontot is feltüntetve. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják, és az érkező email-címre válaszolnak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Sztranyovszky Béla

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik