Töltött káposzta verseny is lesz a disznótoros hétvégén
A disznótoroknak minden térségben évszázados hagyománya van. Anno minden háznál tartottak sertést, sokan így biztosították a családnak az egész évi élelmet. Általában meghatározott időpontban, Egyed napján, azaz szeptember 1-jétől kezdték hizlalni a disznót. A disznótorok kezdő időpontja november 30-a volt, disznóölő Szent András a népi elnevezésének napja. A disznóvágások hideg idő beálltával kezdődtek és farsang végéig tartottak, lévén az állat feldolgozása ilyenkor a legbiztonságosabb.
A kiskunmajsai Jonathermal az idén a hagyományos disznótoros hétvégén túl megrendezi az első töltött káposzta-főző versenyt is.
Időpont: 2019. november 29 – december 1.
Szombat
- 8-tól disznószúrás, reggeli pálinkázás, forralt bor, kávé, tea kínálása, kemencében sült pogácsa
- 9-től reggeli: hagymás sült vér, sült sertésmáj, sült hús, savanyúság, a disznó feldolgozása, lelkes vendégek részvételével
- 10-től indul az I. Töltött káposzta-főző verseny
- 17-től orjaleves, töltött káposzta, sült hurka és kolbász, savanyúság, hagymás törtburgonya, kemencében sült házi kenyér, desszert, kemencében sült túrós lepény, forralt bor, sült tök, sült alma és különféle ínyencségek
- „elhúzzuk a nótáját”: zene, tánc és mulatozás a Lópofa Csárdában
Vasárnap
- „Könnyített reggeli”: kontinentális reggeli, tepertő, abált szalonna a Lópofa Csárdában
Ez a hétvége igazi kényeztetés lesz testnek és léleknek.
A vendégeket a hétvégén
- gyógy- frissítő- és aromamasszázs,
- víz alatti vízsugármasszázs,
- a fürdő csarnokában szauna-sziget,
- sókabin és mártózó medence várja.
A Jonathermál Motel csomagajánlatai a szálláson és a vacsorán felül fürdőbelépőket és aroma masszázsokat is tartalmaznak. Ez a hétvége igazi kényeztetés lesz testnek és léleknek.
További információ és szállásfoglalás a Jonathermal oldalán.
Telefon: 06/77 481-855