Virágzó vidékünk

Adventi vásárok, boogie és bor – decemberi programajánló

Az ország egész területén várják az érdeklődőket a karácsonyi vásárok, de ha valaki mást is megnézne, mutatunk alternatívát.

Tél szele hóval, faggyal jő… bizony pillanatok alatt elillant a színes ősz, s máris itt kopogtat a tél a nyakunkban. Az időjárás hirtelen hidegebbre fordult, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy kimozduljon egy kicsit otthonról.

Javában hívogatják az embereket az adventi vásárok, a szépen kivilágított és feldíszített települések, csurran cseppen a forralt bor, illatozik a kürtös kalács, a sült gesztenye, s megannyi érdekes program várja a szórakozni vágyókat decemberben is .

Ízelítőül az alábbakban válogathatunk a lehetőségek közül

ADVENTI NYITOTT PINCE NAPOK, HAJÓSI BOR ÉS GASZTRO MINIFESZTIVÁL – HAJÓS

Fotó: Facebook/Hajós-Bajai Borvidék

December 7-én rendezik meg a már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatót a Hajósi Pincefaluban. 13 nyitott pincével, ízletes borokkal, házi finomságokkal, messze földön híres hajósi vendégszeretettel várják a  pincegazdák borkóstolóra a borkedvelőket. Lesz kézműves vásár, étel-ital, és kiváló kikapcsolódási lehetőségek minden korosztály számára. A rendezvény déltől várja az érdeklődőket, de a pincék akár hajnalig is nyitva tartanak.

A programról részletesebben ITT olvashatsz.

XXXIII. FLORA VIRÁGFESZTIVÁL ÉS  XVII. KECELI ORSZÁGOS FAZEKAS KIÁLLÍTÁS – KECEL

Fotó: Facebook

Decemberről nem a virág az első, ami mindenkinek eszébe jut, mégis, igen, Kecelen decemberben vár mindenkit a FLORA Virágfesztivál és társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás december 6-8-án.

A FLORA Virágfesztivál az 1980-as években indult, azzal a céllal hogy lehetőséget biztosítson a helyi virágkertészetek bemutatkozására. Pár év alatt országos hírű fesztivállá nőtte ki magát, manapság a rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, hogy megmutassák magukat a nagyközönségnek. Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár várja a Flora Virágfesztiválra és a Keceli Országos Fazekas Kiállításra látogatókat.

Bővebb információ ITT található.

XII. MÉZ- ÉS MÉZESKALÁCS NEMZETKÖZI FESZTIVÁL – GYULA

Fotó: Pixabay.com

A XII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál szintén december 6-8. között várja az érdeklődőket. Különböző mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek kerülnek bemutatása, lehet kóstolni és természetesen vásárolni is. Lesz méhészeti kiállítás, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása. A gyerekek készülődhetnek az adventre, lesz Luca-napi meglepetés, de mindenféle műsorok is várják a kicsiket és a nagyobbakat is.

Részletes program ITT található.

XXIX. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ – DEBRECEN

Facebook/XXIX. Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Debrecenben újra összegyűlnek december 6-8-án az örömhír hozói, a betlehemező közösségek. Idén is közel háromszázan érkeznek a cívisvárosba, hogy elhozzák a karácsony misztériumát a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házába. A betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint természetesen az anyaországból jönnek, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét.

Részletes program ITT.

GYŐRI NEMZETKÖZI BOOGIE WOOGIE FESZTIVÁL – GYŐR

Fotó: Facebook/Győri Boogiefeszt

Igazi jó hangulatú, őrült tempójú fesztivál várja december 12-14-én Győrben az érdeklődőket, ugyanis idén 12. alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb boogie woogie fesztiválját.

A Boogiefeszten a stílus legkiválóbb hazai és külföldi előadói érkeznek Győrbe, a Richter-terembe. Vérbeli blues számok, rock and roll dalok és őrült tempójú boogie-k pörgetik fel a rajongókat, akik ellátogatnak az eseményre.  Pörgős hangszerszólók, akrobatikus táncmozdulatok, jókedv és hamisítatlan boogie woogie – várnak mindenkit szeretettel.

A fellépők névsora IDE kattintva nézhető meg.

Természetesen az ország egész területén adventi vásárok, forraltbor-főzések, Mikulás-futások várják az érdeklődőket.

Csodálatos időszak ez! Igyekezzünk ne csak a rohanást, kapkodást észrevenni az ünnepekben, hanem élvezzük ki a fényeket, illatokat, ízeket és szeretteink társaságát is.

Hamarosan adventi vásárokról hozunk egy színes összefoglalót, addig is, kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek decemberre is.

Kiemelt kép: Czérbes Ferenc

Vásározó bonbonkészítő lett a szombathelyi újságíró
Aki kóstolta már az Eszter Műhely édességeit, az nem tud betelni velük.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik