Virágzó vidékünk

Adventi ragyogás a szombathelyi óriáskerék tetejéről

Péntek este hivatalosan is elindult a Szombathely Eye. Ilyen még nem volt a városban, úgyhogy napok óta mindenkit izgalomban tartott, milyen is lesz majd ott fenn! Tegnap, az adventi vásár megnyitója előtt mi is kipróbáltuk az óriáskerekezést, himbálóztunk és lengedeztünk fenn a magasban, Vas megye legnagyobb adventi vására felett.

A hangulatról meséljenek a képek

Galéria
Fotó: Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

Szédülősebbeknek  is érdemes lesz miért kilátogatni a Fő térre, ha kicsi is, idén talán egy fokkal még hangulatosra sikerült. A forralt borozáson és kürtöskalácsozáson túl a gyereket számos meglepetés várja, lehet korcsolyázni, körhintázni.

Gyertyagyújtás előtt, adventi fények Szombathely Fő terén

Galéria
Fotó: Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

Elkészült Szombathely adventi koszorúja is

30 munkaórát vettek igénybe a készítése és 100 diák dolgozott rajta.  Több mint 200 gömbdísz, 10 darab 8 méteres fényfüzér és hópehely került rá. Gyertyáit idén is Ávár Tibor, Guinness-rekorder gyertyaöntő készítette. A koszorú a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium diákjainak keze munkáját dicséri

– olvasható a szombathely.hu-n.

Galéria
Fotó: Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

Az adventi koszorúnál szombatonként 17 órakor lesz a gyertyagyújtás: november 30-án, december 7-én, december 14-én és december 21-én.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik