Virágzó vidékünk

Bejgli-lemozgató programok a karácsony utáni napokra

Néhány szuper vidéki program következik, ha ünnepek után is kimozdulnátok.

Szerte országban még ünnepek után is várnak a karácsonyi bódék, csurran cseppen a forralt bor, illatozik a kürtös kalács és a sült gesztenye! Használjuk ki, míg nem köszön be a fagyos január, hiszen az ország számos pontján még a két ünnep közötti időszakra is szerveznek szabadtéri megmozdulásokat.

A gyermekeknek úgyis téli szünet van, nyitva tartanak a jégpályák, a játszóházak, a vidéki színházak sora hirdet gyermekelőadásokat, szerveznek kiállításokat. Érdemes a gyógyfürdőket is felkeresni, szinte mindenhol szaunaszeánszokkal és habpartikkal, élő zenés forgataggal csalogatnak.

Nagyon jó pihenést és sok közös programot kívánunk mindenkinek!

Bejgli-lemozgató túra Bakonybélben

Remek, két ünnep közötti időtöltés lehet egy bakancsos túra a Bakonyban. Kikapcsolódás, nyugalom, természetközeli élmények! A túrák kiindulópontja Bakonybél.

Részletekért IDE kattints!

Csillagvarázs és forralt boros esték Zalakaroson

A Zalakarosi Fürdőben a téli szünet ideje alatt is programok sora várja a gyerekeket: vízi vetélkedők, kreatív foglalkozások, szilveszteri készülődés a kuckóban.

A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásárt tartanak és borházakat  állítanak. Szabadtéren pedig szinte minden este lesz mire bulizni, előszilveszteri RIO PARTY-val, tűzzsonglőr show Csanaki Attilával, HoBi Banddel és bálokkal csalogatnak. A programokra a belépés ingyenes!

Napi lebontásban a programokról ITT olvashatsz!

Szilveszteri hangoló. Fotó: Pixabay

Évzáró puncsparty, esti programok Siófokon

Siófokon két ünnep között sem áll majd le az élet: várnak mindenkit egy szilveszterre hangoló szuper programmal, az Évzáró Puncs Partyval december 28-e és 30-a között a Fő téren!

A két ünnep között is kiváló zenével, finom forralt borral, punccsal valamint kürtőskaláccsal, juhtúrós lepénnyel, kemencés lángossal csalogatnak. Koncertekkel is készülnek.

Régiségvásár Egerben

December 29-én ismét régiségvásárt tartanak Egerben, ami mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát. Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja!

Fotó: Wikimedia Commons

Részletekért IDE kattints!

Mit szólnátok egy szentendrei kiruccanáshoz?

Vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat Szentendrén az adventi időszak után is. Ünnepi műsorok, teázás és fényfestés.

Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

Fotó: Facebook.com/Szentendreofficial

Szilveszteri Kéknyelű TÚRA a Badacsonyban

Idén is megrendezik a már hagyománnyá váló szilveszteri Kéknyelű túrát a Badacsony hegy tetejére, a Kisfaludy-kilátóhoz. Részletekért ide kattints!

Fotó: Facebook / Istvándy Birtok és Borműhely‎ – Badacsony

Forralt borozás Vácon, szilveszteri utcabállal

  • 2019. december 30. hétfő, 14:00 Forraltbor-főző verseny – Vendégvárók Váci Egyesületével
  • 2019. december 31. kedd, 20:00 Főtéri szilveszter programokkal
Fotó: Pixabay

Óévbúcsúztató Szilveszteri Csergetés

Az Óévbúcsúztató szilveszteri csergetés minden év utolsó estéjén kerül megrendezésre Hajdúszoboszló főterén, a hagyományos programot tűzijáték és zenés koncertek követik. A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. Elődeink 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a “Szoboszlót” fenyegető török hadsereget.

A rendezvény minden évben hagyományos programelemekkel és új attrakciókkal űzi el a „gonosz erőket” és köszönti az új évet. Az est folyamán nagyszabású koncertek és tűzijáték is várja az érdeklődőket.

Címlapfotó: Pixabay

Olvasói sztorik