Virágzó vidékünk

Újra Európa legszebbjének választották a miskolci adventi villamost

A mézeskalács házikóvá alakított szerelvény toronymagasan nyerte meg a versenyt.

Európában az adventi időszakban hagyományosan több városban is indulnak csodaszép „karácsonyi villamosok”, melyeknek immár harmadszor hirdetett versenyt egy cseh közlekedési portál.

Az Európa legszebb adventi villamosa címért 2019-ben 23 város adventi villamosa szállt harcba, köztük az előző két év győztese, a miskolci szerelvény.

Újra a miskolci lehet a legszebb európai adventi villamos
Graz, Budapest, Pozsony, Plzeň is versenyben van.

Az már a szavazás legelején látszott, hogy a borsodi villamos versenyben lesz az első helyért, végül sikerült a győzelem, hiszen toronymagasan, 52 ezer szavazattal győzött és lett újra Európa legszebb adventi villamosa a miskolci.

Büszkén jelentjük, hogy idén is magyar lett a legszebb európai adventi villamos, a miskolci mézeskalács házikóvá alakított szerelvény toronymagasan nyerte meg a versenyt! A miskolci adventi villamos az MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson több mint 52 000 szavazattal harmadjára is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet

– közölte Facebook oldalán a Miskolci Városi Közlekedési Zrt.

A cég bejelentette: Európa legszebb adventi villamosát január 5-én, vasárnap a Városház téri villamosmegállóban bárki megtekintheti 06.54-14.35 között a régiségvásár miatt elrendelt vágányzár idején.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Olvasói sztorik