Virágzó vidékünk

Újra a miskolci lehet a legszebb európai adventi villamos

Graz, Budapest, Pozsony, Plzeň is versenyben van.

Szebbnél szebb karácsonyi fényekkel díszített villamosok suhannak számos ország városainak utcáin, ezek közül keresi most a legszebbet harmadik alkalommal az MHD86.cz közlekedési magazin.

A fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos Budapesten – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Európában hagyományosan több városban is indulnak ilyenkor csodaszép „karácsonyi villamosok”, Magyarországon Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Budapesten is, de Pozsony, Plzeň, Nürnberg vagy München is indít díszes járműveket.

Elkezdődött az adventi időszak, ünnepi díszbe öltözött az ország
Meggyúlt az adventi koszorú első gyertyája is.

Valahol a történelmi villamosokat díszítik, más városok pedig modernebb villamosokat öltöztetnek ünnepi ruhába. Van város, amelyik helyi járatot díszít, mások a városnéző járatokat. Egyes társaságok csak kívülről díszítik a villamost, mások a jármű belsejével játszanak.

A Sokszínű vidék is leadta szavazatát – 3 villamosra lehet szavazni -, és örömmel láttuk, hogy jelenleg toronymagasan a tavalyi győztes, a csodaszép miskolci adventi villamos vezet, több mint 20 ezer szavazattal, ami a voksok több mint 50%-a.

Aki szintén szavazna, az megteheti 2020 01. 01. 18 óráig ITT. A linkre kattintva az összes villamos képe megtalálható, alatta pedig egy listából lehet három járművet kiválasztani, majd a szavazás gombra kattintva leadni a szavazatot.

Kiemelt képünkön a miskolci adventi villamos – Fotó: MTI/Vajda János

Európa legszebb karácsonyi vására lett az Advent Bazilika
Tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik