Virágzó vidékünk

Tüneményes mézeskalács házikó az adventi villamos Miskolcon

Búbos kemence és konyha is kényezteti az utasokat.

Idén december elsején indult a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci adventi villamos, amelyet nyolcadik éve készítenek lelkesen a város közlekedési vállalatának dolgozói, olvasható a közlekedési társaság weboldalán.

A szerelvény különlegessége, hogy minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik. Tavaly egy varázslatos, kívülről kézzel festett jégpalota várta az utasokat, idén egy bájos, szinte harapnivaló mézeskalács házikót késztettek a lelkes MVK-sok.

Európa legszebb karácsonyi vásárába indít vonatot a MÁV
Visszatér az előző évek nagy népszerűségnek örvendő vonata.

A szerelvény ünnepi hangulatát a külső megjelenése teszi teljessé: több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti. A villamos belseje is megújult, a kandalló helyett a egy búbos kemence teszi meghitté a hangulatot, a kemence mellett pedig Puszedli boszi és Zserbó cica vigyáz a mézeskalács házikóra. A villamos középső része a házikó konyhája, két vége pedig nappalivá alakult át, csodás adventi dekorációkkal.

A miskolci adventi villamos utasait tavaly Adventi Vilmos és Adventi Vilma köszöntötte, idén Mézes Manci és Marcipán Marci a szerelvény házigazdája.

Az adventi villamos december első vasárnapjától 2020. január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között.

A villamosról további csodálatos fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kiemelt kép: Facebook/MVK Zrt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik