A mézeskalács készítésének időszakát éljük, és valóban szebbnél szebb és finomabb alkotások készülnek. Az alább receptet és fotókat Gyura Ágnestől kaptuk, aki két féle sütit is készített. Mézeskalácsosat és puszedlit. A díszítésben részt vett a kislánya is. Gratulálunk az eredményhez!
Puszedli
Hozzávalók
- fél kg liszt 25 dkg porcukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 3 tojás
- fél dl étolaj
- 14 dkg felmelegített méz
- 14 dkg felolvasztott margarin
Ezt mind összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem és másnap gombócolva sütöm 160 fokon.
Mézeskalács
Hozzávalók
- fél kg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél csomag bolti mézes fűszerkeverék
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg felmelegített méz
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 tojás
Ezeket is összegyúrom és mehet a hűtőbe. Másnap sütöm. 160 fokon. Azonnal puha lesz, nem kell napokat pihentetni. Az íróka pedig tojásfehérje-porcukor-ételszínező keveréke.
Mézeskalács és puszedli egy csokorban díszítés előtt
Díszítés után
Fejes Erzsébetnek is gratulálunk! Az alábbi mézeskalácsokat az ő keze munkáját dícsérik.
Ha szívesen megosztanátok velünk karácsonyi süteményeitek fotóját és receptjét, akkor azt örömmel fogadjuk.