Otthon készült

2 kg lisztből készült mézeskalács és puszedli: mutatjuk, milyen szép feldíszítve

Újra reneszánszát éli a mézeskalács. Fantasztikus alkotások születnek itthon is.

A mézeskalács készítésének időszakát éljük, és valóban szebbnél szebb és finomabb alkotások készülnek. Az alább receptet és fotókat Gyura Ágnestől kaptuk, aki két féle sütit is készített. Mézeskalácsosat és puszedlit. A díszítésben részt vett a kislánya is. Gratulálunk az eredményhez!

Puszedli

Hozzávalók

  • fél kg liszt 25 dkg porcukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 3 tojás
  • fél dl étolaj
  • 14 dkg felmelegített méz
  • 14 dkg felolvasztott margarin

Ezt mind összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem és másnap gombócolva sütöm 160 fokon.

Mézeskalács

Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél csomag bolti mézes fűszerkeverék
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg felmelegített méz
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás

Ezeket is összegyúrom és mehet a hűtőbe. Másnap sütöm. 160 fokon. Azonnal puha lesz, nem kell napokat pihentetni. Az íróka pedig tojásfehérje-porcukor-ételszínező keveréke.

Mézeskalács és puszedli egy csokorban díszítés előtt

Díszítés után

 

Fejes Erzsébetnek is gratulálunk! Az alábbi mézeskalácsokat az ő keze munkáját dícsérik. 

Ha szívesen megosztanátok velünk karácsonyi süteményeitek fotóját és receptjét, akkor azt örömmel fogadjuk. 

Mézeskalácsból épül a geresdlaki csodafalu
Idén három finn asszony is besegített.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik